mrbigfloss.blogg.se

Tänk dig en sköldpadda hoptryckt i ett litet snigelskal som den varken får av sig eller kan leva med. Ett skal så trångt att den sakta kvävs, där enda räddningen ligger i om djurskötaren bedömer att ditt skal verkligen är för litet. Något som kommer ta upp emot året för hen att förstå. Då kan du få hjälp och byta till ett riktigt sköldpaddsskal. Om du har tur, har du inte kvävts ihjäl innan dess. Så känns det att vara transsexuell, och det här är min historia.

Sommarens tillhåll

Publicerad 2015-04-30 17:59:33 i Fritt ur Hjärtat,

Kom precis hem från jobbet och är alldeles slut. Egentligen har det inte varit särskilt stressigt idag men eftersom jag plockar in många intryck på kort tid och ibland lite för mycket (Ja, nästan som en ADHD-person) så blir man lite matt i huvudet fram mot slutet. Ligger i sängen och väntar på att Kevin ska komma hem från jobbet också så vi kan släpa oss ut i köket och laga middag. 
 
Var ju trots allt lite mindre än ett år sedan jag jobbade sist (Om man inte räknar med tiden jag var på Secondhand) och det tar ett tag innan man kommer in i rutinerna. 
Jag fick gå bredvid chefen idag och se hur saker och ting går till. Imorgon kommer vi vara två stycken på upplärning men idag var det bara hon och jag som körde på. Gick bra faktiskt, tror det kommer bli kalasbra i sommar. På slutet snackade vi lite om mitt namn, vilket pronomen jag vill gå under och min identitet. Hon var väldigt tillmötesgående och ville bara ha klart för sig vad jag vill bli kallad, och givetvis förklarade jag läget. Från och med nu är det HAN på jobbet och det känns som en otrolig lättnad. Har varit så spänd över att gå hela sommaren under fel pronomen och har tidigare fått höra att man ska vara försiktig med att berätta om sin transidentitet på arbetet, men kände att "Vad fan, varför ska jag hålla käften om något sådant". Kanske gör att jag slipper gå i tajta arbetsbyxor med hög midja. Det funkar liksom inte. 
 
Imorgon jobbar jag 9-18 och likaså på lördag. Såhär kommer det löpa på framöver. Känns så jädra skönt att både jag och Kev har jobb, speciellt efter perioden som varit både psykiskt och i plånboken. Det går verkligen uppåt nu! 
Här kommer en bild på där jag kommer spendera många timmar i sommar, i campingens kök!
 
 
 

Om

Min profilbild

Julian.R.Yderbo

"Du kan inte avsluta någonting du inte har påbörjat. Det är det viktigaste råd jag kan ge till alla transsexuella där ute. Vårt liv har inte börjat ännu, och vi kämpar varje dag för att nå dit" -

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela