mrbigfloss.blogg.se

Tänk dig en sköldpadda hoptryckt i ett litet snigelskal som den varken får av sig eller kan leva med. Ett skal så trångt att den sakta kvävs, där enda räddningen ligger i om djurskötaren bedömer att ditt skal verkligen är för litet. Något som kommer ta upp emot året för hen att förstå. Då kan du få hjälp och byta till ett riktigt sköldpaddsskal. Om du har tur, har du inte kvävts ihjäl innan dess. Så känns det att vara transsexuell, och det här är min historia.

Utredningsmöte 6

Publicerad 2014-11-30 12:38:34 i Utredning - Steg för Steg,

I fredags var jag på utredningsmöte nummer 6. Jag fick träffa överläkaren Josef som mest bläddrat igenom min journal, satt sig in i mitt fall och har som avsikt att driva det framåt så fort som möjligt. Det var ett kort möte på cirka fyrtio minuter. Under de minutrarna ville han mest veta om jag vill frysa ner äggceller till framtida barn, det är ett beslut som måste tas nu eftersom väntetiderna är så långa. 
 
Jag är världens minst barnkära människa och därför vet jag inte hur jag vill göra. Jag lever med vetskapen om att jag kommer bli steril och nu har jag möjlighet att ändå få biologiska barn i framtiden. Det är ett tufft beslut, men det lutar åt att jag kommer frysa ner. 
 
Min diagnos kommer med all sannolikhet att sättas innan april 2015, därefter påbörjas behandling. Jag blev så jäkla glad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. ÄNTLIGEN händer det! Det är två möten kvar. Ett möte för att kartlägga min sociala förmåga och ett för mina anhöriga. Sedan sätts diagnosen "Transsexuell". 
 
 
 

Om

Min profilbild

Julian.R.Yderbo

"Du kan inte avsluta någonting du inte har påbörjat. Det är det viktigaste råd jag kan ge till alla transsexuella där ute. Vårt liv har inte börjat ännu, och vi kämpar varje dag för att nå dit" -

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela